Yabancı Diller Bölümünde öğrencilerimize ikinci yabancı dil olarak Çince sunulmaktadır. Öğrencilerin farklı bir dilde iletişim becerilerini geliştirmesi, Çin kültür ve diline alışmaları, kültürlerarası anlayışla saygıya sahip olmaları sağlanır.

Gelişen dünyada Çincenin yadsınamaz önemi doğrultusunda geçerli ikinci yabancı dil olarak öğrencilerin bu dilde iletişim kurmalarını sağlamak ve kültür kazanımları elde etmeleri hedeflenir.

Çince dil eğitiminde öğrencilerin gerçek yaşam koşullarında iletişim kurmalarının yanı sıra yaratıcılıklarını ön plana çıkaracakları projeler hazırlamaları, eğitici oyunlara katılmaları ve farklı etkinliklerde bulunmaları dil gelişimlerine katkı sağlar.

Dil eğitimindeki dört becerinin (dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, yazma ve konuşma) tamamı öğretilir ve öğrenciler dil bilgisi, kelime bilgisi ve telaffuz bilgilerini geliştirirler. İkinci bir yabancı dil öğrenerek dünya vatandaşı olmanın avantajını elde ederler.

Ayrıca, Çince öğrenmek öğrencilere geniş kariyer fırsatları sunar. Çin, dünyanın ikinci büyük ekonomisidir ve birçok uluslararası şirket ve organizasyonun Çin'de faaliyet gösteren ofisleri ve şubeleri bulunmaktadır. Çince bilen öğrenciler bu şirketlerde rekabet avantajına sahip olur ve iş dünyası, mühendislik, üretim, ticaret, tercümanlık, eğitim, turizm ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda iş bulabilirler.