Eren Eğitim Kurumları, Bitlis Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi, Yönetim Kurulu Başkanlığını Sayın Ahmet Eren’in yaptığı Eren Holding tarafından hem Bitlisli gençlerin en iyi eğitim olanaklarına kavuşması hem de Bitlis’e ek bir değer katması amacıyla kurulmuştur.

Eren Eğitim Kurumları, Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi bir Eren Holding iştiraki olarak kapılarını 2023 Eylül ayında açmıştır. Eren Ailesi'nin Bitlis'le ilgili hayallerinden biri olan, bölge çocuklarına dünya standartlarında bir eğitim ortamı sunmak, bu okul sayesinde gerçekleşecektir. Tüm öğrencilerin yatılı olacağı Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi 2023 Eylül'ünde 60 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır.

Neden Eren Fen ve Teknoloji Lisesi ?

Kız ve erkek öğrenci yurtları, öğretmen lojmanları, spor salonu, konferans salonu ve okul binaları ile büyük ve geniş fiziki imkânlara sahip olan kampüs büyük oranda tamamlanmış olup 2024 yılı Haziran ayında tamamlanacaktır. Eren Fen ve Teknoloji Lisesi'nde tüm öğrencilerimiz yatılı olarak hazırlık + 4 yıllık eğitim programına dahil olacaklardır.

Ulusal ve uluslararası programların uygulanacağı lisemizde öğrencilerin hem yurt içinde hem de yurt dışında en seçkin üniversitelere yerleşmeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda lisenin son iki yılında öğrencilerimiz, alanında uzman yurt içi ve yurt dışı rehber öğretmenleri ile birlikte geleceklerini planlayacaklardır.

Zengin ve yoğun akademik çalışmalar, bilimsel projeler, teknolojik okuryazarlık, yazılım, spor, sanat ve mühendislik çalışmalarıyla desteklenecek ve eş zamanlı olarak yürütülecektir. Bu sayede öğrenciler öğrendikleri bilgileri pekiştirecek ve 21. yüzyıla daha hazır hale gelecekler.

Öğrencilerin okul hayatlarıyla ilgili tüm masrafları burs kapsamında karşılanacak ve mezun olacakları güne kadar kurum tarafından karşılanacak. Burs ayrıca tüm yurt içi ve yurt dışı gezileri de kapsıyor. Öğrenciler yaz aylarında yabancı dil ve yaşam becerilerini geliştirmek üzere İngiltere ve Çin'e staja gönderilecek.

Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi İmkanları

Kız-erkek yatakhaneleri, öğretmen lojmanları, spor salonu, konferans salonu ve okul binaları ile büyük ve geniş imkânlarla açılacak olan Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi, tüm öğrencilerin yatılı olacağı ve hazırlık+4 yıl eğitim alacakları ulusal ve uluslararası birçok programla desteklenecektir.

Lisemizde öğrencilerin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında en seçkin üniversitelere yerleşmeleri hedeflenmektedir. Hazırlık sınıfının tüm öğrenciler için mecburi olduğu okulumuzda ana yabancı dil İngilizce, ikinci yabancı dil Çince'dir.

Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi Yabancı Dil Eğitimi

Okulumuzun İngilizce ve Çinceden oluşan yabancı dil eğitim programı, öğrencilerimizi sadece yurt içi üniversitelere değil, aynı zamanda yurt dışındaki üniversitelere de hazırlamak amacıyla planlamıştır.

Bu programla öğrencilerimizin yabancı dili bilgiye ulaşmak için kullanmalarının yanı sıra yaratıcılık, stratejik düşünme, eleştirel düşünme, okuryazarlık ve araştırma becerilerine de katkıda bulunulması hedeflenmiştir.

Lisemizde ilk yıl zorunlu olan İngilizce Hazırlık Programı; dil bilgisi, yabancı dilde okuma, yazma, dinleme, konuşma becerilerinin yanı sıra İngiliz Dili ve Edebiyatı, edebî okuryazarlık içeriklerinden oluşan 20 ders saatinden oluşan yoğun bir programdır.

İngilizce Hazırlık Programı, öğrencilerimizi lise eğitimlerinde alacakları iki uluslararası programa hazırlamayı amaçlar. Bunlardan ilki 9. ve 10. sınıflarda iki yıla yayılan Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education)-Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifikası programı diğeri ise 11. ve 12. sınıflarda IBDP (International Baccalaureate Diploma Programme)-Uluslararası Bakalorya Diploma Programı'dır.

Yabancı dili aktif kullanabilen, kendini sözlü ve yazılı olarak akıcı bir dille ifade edebilen, düşünen, tartışan, analiz eden gençler yetiştirme prensibiyle hazırlanan İngilizce Hazırlık Programımız, öğrencilerimizin sadece akademik bilgi ve becerilerini değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel birikimlerini de arttırmayı hedefler.

Yabancı dil programında derslerde kullanılan kaynak ve eserleriyle beraber, öğrencilerimizin dijital okuryazarlık yönlerini besleyen platformlara yer verilir, dili sadece sınıf ortamında değil, sosyal ortamlarında da kullanabilmelerine olanak sunar.

Öğrencilerimizin münazaralar, sunumlar, araştırmalar, kaynak tarama becerileri ile dili kendilerine güvenerek kullanmaları; kompozisyon, makale, blog çalışmaları ile İngilizceyi bilgi ve donanımlarını yansıtan çalışmalarla paylaşmaları dil öğrenme ve kullanma süreçlerini geliştirir, kendilerine güvenlerini arttırır.