Liseye giriş koşulları nelerdir?

Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi LGS sonuçlarına göre öğrenci alınmaktadır.

Lise Hazırlık sınıfına Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre öğrenci alınır. Kayıt takvimi MEB tarafından kesinleştirildiğinde puan ve kontenjan bilgileri okul web sitesinden ilan edilir. Kayıtlar genellikle Haziran ayının sonu ile Temmuz ayının ilk iki haftası içerisinde gerçekleşir.


Okulunuza kayıt olduktan sonra farklı bir okula kayıt yaptırabiliyor muyum?

Okulumuza kayıt olduktan sonra herhangi bir devlet ya da özel okula kayıt almanız mümkündür. Bunun için okulumuzdaki kasım ayına kadar okulumuzdaki kaydınızı iptal etmeniz gerekir.


Liseye kayıt olurken burs imkanı var mıdır?

Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesine kayıt olduğunuz andan itibaren eğitim hayatınıza %100 Burslu olarak devam edersiniz. Okulumuzdan mezun olduğunuz ana kadar burslu eğitim hayatınız sürmektedir.


LGS ile okulunuza kayıt yaptıran bir öğrenci doğrudan Lise Hazırlık Sınıfından mı başlıyor?

Öğrencilerimizin yoğun Lise İngilizce programına hazırlanması ve Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi kültürünü tanıması, benimsemesi açısından Lise Hazırlık önemli bir yıldır. Bu nedenle istisnasız tüm öğrencilerimiz lise hazırlık sınıfından eğitim öğretim hayatlarına devam etmektedirler.


Lise Hazırlık Sınıfının İngilizce programının yapısı ve içeriği nasıldır?

Lise Hazırlık İngilizce programı, öğrencilerimizi Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi İngilizce ders müfredatının gerektirdiği yetkin İngilizce dil becerilerini geliştirmeyi, akademik ve edebi metinleri okuma, analiz etme becerilerini kazandırmayı amaçlar. Tematik üniteler çerçevesinde okuma, yazma, konuşma, dinleme becerileri, gramer ve kelime bilgisini geliştirmeye yönelik dersler sunulur. Ayrıca, öğrencilerimiz kısa hikaye, şiir ve roman gibi edebi türlerden de okumalar yapar, sunum projeleri hazırlar. Haftalık İngilizce ders saati 20’dir.


Lisede Uluslararası Bakalorya (IB) programı ne zaman ve nasıl uygulanıyor?

IB programı 11 ve 12. sınıf seviyelerini kapsayan iki senelik bir programdır. MEB veya IB programı seçim süreci 10. sınıfın ilk döneminde yapılan bilgilendirme toplantısı ile başlar.

IB programı kapsamında öğrenciler IB’nin oluşturduğu her bir ders grubundan bir ders olmak üzere altı ders alır. Bu derslerin yanında öğrencilerin Bilgi Kuramı (TOK) dersi alması, CAS (Yaratıcılık, Etkinlik, Hizmet) kapsamında çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmesi ve seçtiği derslerden birinden bitirme projesi hazırlaması beklenir. Öğrenciler iki senenin sonunda Mayıs ayında yapılan sınavlara girerek başarılı olmaları durumunda IB diploması almaya hak kazanır.

MEB kuralları gereği IB programını seçen öğrenciler de MEB’in ilgili seviyeler için zorunlu derslerini almaya devam eder.


MEB ya da IB programlarının seçimi nasıl ve ne zaman yapılır?

Öğrenciler 10. sınıf itibarıyla IB ya da MEB ile devam etme kararı alırlar. Bu süreçte rehber öğretmen, müdür yardımcısı, yurt içi ve yurt dışı danışmanlık birimleri öğrenci ve velilerle çeşitli bilgilendirme toplantıları yaparlar. Bu bilgilendirme toplantıları sonrasında öğrenci ve veliler ilgili birimlerden randevu alarak karar süreci konusunda destek alabilirler.


Lisede Ders Dışı Etkinlik çalışmaları nasıldır?

Lisede, okul sonrası bilimsel ve kültürel alanlarda öğrenci kulübü çalışmaları, topluma hizmet çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve okul spor takımları antrenmanları yapılır. Öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre okul sonrası yürütülen kulüplerden kendilerine uygun olanları seçerler. Satranç, dans ve enstrüman kurslarımız ile öğrencilerimize yeni yetkinlikler kazandırıyor enstrüman kurslarımız ile her öğrencimizin en az bir enstrüman kullanmalarını sağlıyoruz.


Yatılı okumak zorunlu mu?

Tüm öğrencilerimiz için hafta içi yatılı kalma zorunluluğumuz mevcuttur.