TABAN PUAN İLANI 28 HAZİRAN 2024 CUMA
09.00 – 17.00 ASİL LİSTE KAYITLARI
1. KESİN KAYIT DÖNEMİ (YEDEK LİSTE) 04 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE
09.00 – 17.00 YEDEK LİSTE KAYITLARI

Ön kayıt başvuru formumuza ulaşmak için tıklayınız.

Hazırlık sınıfı kontenjanımız 60 öğrencidir (30 kız öğrenci, 30 erkek öğrenci).

Bu kayıt takvimi, MEB tarafından sınav sonuçlarının belirtilen tarihten daha erken ilan edilmesi ve/veya kayıt takviminde değişiklik yapılması durumunda güncellenecektir.

1. SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV

MEB tarafından gerçekleştirilen 8. sınıf öğrencilerine yönelik Merkezi Sınav’ın tarihi 02 Haziran 2024’tür. Okula öğrenci kayıt kabul işlemleri, ilan edilen kayıt takvimine uygun olarak taban puan ilanı ve ön kayıt - kesin kayıt sistemiyle yapılır.

2. MERKEZİ SINAV PUANI (MSP)

Okulun ilan ettiği kontenjan için kullanacağı yerleştirme puanı MEB tarafından hesaplanacak Merkezi Sınav Puanıdır.

Puanların MEB tarafından herhangi bir dönemde değiştirilmesi durumunda yerleştirmelerde Bakanlığın yayımlayacağı son puanlar geçerli olacaktır.

3. OKULA BAŞVURU ŞARTLARI

Yerleştirilme işlemlerine dahil edilebilmesi için, adayın MEB tarafından yapılan 8. sınıf Merkezi Sınavına katılmış, sınavının geçerli sayılmış ve okulun açıkladığı taban puana eşit veya üzerinde puan almış olması gerekir.

Okulun açıkladığı taban puana eşit veya üzerinde puan almış her aday kayıt dönemi boyunca okula başvuruda bulunabilir.

4. KAYITLARLA İLGİLİ ESASLAR

4.1. Kayıtlar okul tarafından oluşturulan Okul Kayıt Kabul Komisyonunca (Komisyon) yürütülür.

4.2. Okul, kayıt iş ve işlemleri ile ilgili olarak KVKK hüküm ve esasları çerçevesinde velilerden talepte bulunabilir.

4.3. Öğrenci velileri, kayıt kabul işlemlerinde resmi kimlik ve MEB sistemlerine giriş için gerekli bilgi ve belgeleri ibraz ederler.

4.4. Ön kayıtlar elektronik ortamda yapılır ve yapıldığı ön kayıt – kesin kayıt dönemi boyunca geçerlidir.

4.5. Kesin kayıtlarda adayların puanlarının eşit olması durumunda, okulun MEB tarafından onaylanan Kurum Yönetmeliğindeki ilgili maddeye göre doğum tarihi küçük olan aday önceliklidir.

I. Ön Kayıt – Kesin Kayıt Dönemi

a., I. Ön Kayıt – Kesin Kayıt Dönemi için belirlediği taban puanı 28 Haziran 2024 tarihinde web sitesinde yayımlar.

b. Adaylar, belirlenen taban puana göre 29 Haziran - 02 Temmuz 2024 tarihlerinde başvuruda bulunarak 09.00-17.00 saatleri arasında ön kayıtlarını yaptırırlar. Ön kayıt işlemleri 02Temmuz 2024 saat 17.00'de tamamlanır..

b. Ön kayıt yaptıran ve kesin kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 03 Temmuz 2024 tarihinde saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında yapılır. Kesin kayıt hakkı kazanan fakat belirtilen saate kadar kesin kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarını, I. Ön Kayıt – Kesin Kayıt Dönemi için kaybederler.

d. Asil Liste kayıtları sonucu açık kontenjan bulunup bulunmadığı 03 Temmuz 2024 günü saat 17.30’da ilan edilir.; Okulun 1. Kesin Kayıt Dönemi Yedek kayıt listesinde yer alan adaylarıın en yüksek puandan en düşük puan sıralaması esas alınarak kayıt işlemine devam edilir.